...


RENZE JACOBI
SCHILDER
Renze Jacobi geboren in 1928 volgde in zijn jeugd de schildersopleiding aan de Ambachtschool te Drachten en later de etaleursopleiding in Almelo. Begin 1945 begon hij als schildersknecht bij het toenmalige schildersbedijf Klazema om daarna te gaan werken bij reclame bedrijf Schoppert te Drachten.
Renze Jacobi was mede-oprichter van de bekende schildersclub 'Jan Planting' te Drachten en heeft o.a. les gehad van kunstenaar Pier Feddema.
In 1955 trouwde hij met Jitske Nicolai en was toen werkzaam bij schildersbedrijf Brouwer.
Na 1960 kwam hij in dienst bij schildersbedrijf 'Pietersma en v.d. Bij' welk bedrijf hij in 1966 als zelfstandig ondernemer overnam.
In 1973 werd het nieuwe bedrijfs- annex winkelpand aan de Houtlaan te Drachten gebouwd. Hier werd tot 1993 het schildersbedrijf voortgezet. Vanaf die datum is het winkelgedeelte van het bedrijf overgenomen door zoon Popco Jacobi die er nu een Hobby en Creativiteits winkel runt. Zelf schildert Renze Jacobi nog vrijwel dagelijks in zijn 'atelier' boven de winkel. Ook heeft hij zich de afgelopen jaren gespecialiceerd in Hout- en Marmerimitaties..
Enkele van zijn werken vindt u op deze web pagina.

De meest gebruikte technieken zijn Acryl en Houtskool.

renze@jacobi.nl